Cukrzyca jest chorobą w której pacjenci borykają się z podwyższonym poziomem glukozy we krwi, jednak stan taki może mieć dwa różne podłoża. Pierwszym jest choroba autoimmunologiczna, jaką jest cukrzyca typu I, która dotyka osób poniżej 30 roku życia i która wymaga podawania insuliny z zewnątrz. Drugą postacią jest cukrzyca typu II, dolegliwość metaboliczna, bardzo często występujaca jako efekt źle zbilansowanej diety, obfitującej w tłuszcze nasycone i cukry proste. Tę postać choroby można kontrolować dobrze skomponowanym jadłospisem, a także wieloma ziołami wspierającymi metabolizm glukozy, tj. liść morwy białej, owocnia fasoli, korzeń mniszka lekarskiego, liść borówki czernicy, berberyna, liść pokrzywy. Korzystny wpływ na metabolizm glukozy wykazuje także chrom, natomiast kwas alfa-liponowy (ALA) może wykazywać działanie ochronne w obu postaciach cukrzycy.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą!
cholesterol
cukrzyca
cukrzyca
cholesterol
alergia
cholesterol
cukrzyca
cholesterol
cukrzyca
cukrzyca
cukrzyca
cukrzyca